dijous, 11 de juny de 2009

La Feixa del Colom de Montblanc

El diumenge 24 de maig un grup d’espluguins d’entre els que hi anàvem dos membres de la SECAE, vam realitzar una sortida diferent a la via ferrada de la Feixa del Colom de Montblanc.

Després de valorar l’opció de pujar caminant per la pista de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga o pujar en 4x4 del camí de Sant Joan, i donada l’hora que era, ens vam decidir per la segona opció. Tard, cap a les 11:00h del matí, la Carme, l’Enric, el Jordi i jo, sortiem direcció a Montblanc amb el cotxe de l’Enric. El camí es troba en molt mal estat i el viatge es fa llarg, tot i així, val la pena arribar a dalt i poder contemplar les vistes des de l’Ermita de Sant Joan.

La Feixa del Colom es troba en una paret orientada al nord de fàcil accès i amb una equipació excel·lent realitzada pel GIEM de Montblanc. La instal·lació en forma de quatre i el poc desnivell, permeten als participants recórrer tots els trams sense haver de seguir un recorregut predeterminat.


L’escollit per nosaltres s’inicia amb un pas vertical d’uns 20 metres que ens porta al cim del Cingle Blanc de Sant Joan.

Un cop dalt, i fent servir la intuició ens dirigirem cap a l’est prenent com a referència la població de Montblanc. Un cop al límit del cingle veurem la instal·lació de descens que comença amb l’ajuda d’una cadena i que després mitjançant grapes i finalment amb una original escala metàlica ens permetrà arribar a una petita feixa natural. Fins aquí hem realitzat el 50% de la via. Ens espera superar sense dificultats el flanqueig de la feixa que mitjançant un cable de seguretat ens conduirà al tram més curiós. Aquest tram equipat amb clavilles ens deixa el bosc als nostres peus i ens permet arribar a la paret inicial. Des d’allí podem continuar resseguint la feixa fins arribar a l’últim tram equipat que fàcilment ens condueix al peu del cingle altre cop. Ja només ens queda seguir el senderó que mena a la pista principal per finalment retornar al cotxe.


Agraïr al Xavier Òdena i al Toni Morlans per cedir part del seu material per a que tots, tant els que realitzaven una ferrada per primer cop, com els que ja l’havien fet, poguéssim gaudir d’una matinal diferent.


Text: Jordi Guasch