dimarts, 11 d’agost del 2015

Cim del Breithhorn (4165m).


El passat agost, aprofitant les vacances vam anar a passar una setmana a Chamonix amb amics i família. Després d’uns dies visitant diferents indrets dels Alps Francesos, l’11 d’agost el David, el Trini, la Mari i jo vam voler aconseguir el nostre primer 4000: el cim Breithhorn (4165m).
Per fer-lo ens vam desplaçar fins al poble suís Tasch. A partir d’allí només es pot accedir a Zermatt, la nostra desitinació, amb taxi. Un cop a Zermatt vam agafar un telefèric que ens va portar fins a l’estació d’esquí del Klein Matterhorn. El dia era esplèndit amb unes vistes espectaculars de tota la vall on es podia veure perfectament el Matterhorn (4478m), el Monte Rosa (4634m), Castor (4223m) i el Pólux (4092m).


Un cop a l’estació d’esquí ens vam equipar amb grampons, cinturó i corda per començar l’ascenció. L’ascenció és fàcil però calia estar atent amb les esquerdes. La calor atípica en el mes d’agost va fer que apareguéssin moltes esquerdes. De fet, l’ascenció per la banda italiana la van tancar pel gran perill.


Vam començar a caminar durant el primer quilòmetre i mig damunt d’un mar de neu, contemplant les esquerdes de les parets del cim. Un cop superat el primer quilòmetre i mig vam començar a fer la pujada on ens vam anar trobant alguns grups. Un membre d’un d’aquest grup va haver de fer mitja volta pel mal d’altura. Tot i que estàvem bé tan físicament com d’aclimatació vam decidir pujar en un ritme suau. El fantàstic dia que feia permetia estar estona a la muntanya i l’objectiu era que tots quatre poguéssim fer el cim.
Vam estar esquivant algunes esquerdes fins arribar al cim. Allà vam estar una bona estona fent fotos i gaudint de les fantàstiques vistes dels Alps. Sobretot del Matterhorn que el teníem davant mateix.
 La intenció inicial era fer tota la cresta del Breithorn, però ho vam descartar tan per la perillositat de les esquerdes com pel temps que ens faria accelerar el ritme, així que la prioritat era fer cim tots quatre i fer-lo amb bones condicions. Així que ho vam decartar.
Vam estar molt contents per fer el nostre primer 4000!! I després cap a Chamonix per celebrar-ho amb tota la colla d’amics i família.
David Casanovas, Trini Pàmies, Mari Castro i Joan Iniesta
11 d’Agost del 2015