dissabte, 3 d’octubre de 2009

6a Cursa de Copa Tarragona d’Orientació

Dins els actes de les Festes de Santa Tecla de Tarragona, el dijous dia 17 de setembre es va disputar la 6a i última Cursa de Copa Tarragona d’Orientació. Aquest any, el Club d’Orientació Montsant ha decidit organitzar una cursa més que l’any passat i deixar per l’últim moment la resolució final de la classificació general de Copa Tarragona.

L’espluguí i membre de la SECAE, Jordi Guasch, va presentar-se a l’event, sabent que no tenia moltes possibilitats de guanyar degut a l’intens dolor del seu genoll. A més, en la cursa i corrien noms ja consolidats com l’Alejandro Hernàndez i joves promeses com el Gerard Antón i el José Miguel Díaz.

Tot i l’amenaça de pluja per part dels meteoròlegs, una vuitantena de corredors van presentar-se a les 7 de la tarda davant l’oficina d’informació del Camp de Mart. Després de recollir els dorsals, l’organització va acompanyar tothom al punt de sortida, que com l’any passat es situava a les escales de la Catedral de Tarragona. Mapa en terra, es va donar la sortida en massa per a totes les classificacions: Open (homes i dones), Duo (homes, dones i mixte) i Iniciació.

Un recorregut score, és a dir, no linial, obligava als participants a decidir sobre la marxa, la millor ruta a seguir per tal de ser el més ràpid sense deixar-se cap fita. Algunes d’aquestes fites estaven diposades de manera que s’havia de passar per llocs força pintorescs del Casc Antic i d’altres es trobaven amagades en carrers estrets o sense sortida. A més, la quantitat de gent que es trobava pels carrers degut a les Festes, dificultava als corredors poder mantenir un ritme constant de cursa.

Les últimes fites es trobaven dins el Camp de Mart, lloc on també es trobava l’arribada.

En Jordi va fer una cursa regular, sense cometre gaires errades d’orientació excepte en el tram final. Aquesta regularitat el va permetre mantenir-se al mig de la taula en la classificació final. Els resultats de la Cursa en categoria Open Homes foren els següents:


1er. - Alejandro Hernàndez 0:31:33 (Montsant)

2on.- Lluis Ollora 0:31:43 (Grions)

3er.- Gerard Anton 0:31:56 (Montsant)

....

11è.- Jordi Guasch 0:42:59 (Montsant – SECAE)

....


Cap a quarts de nou i veien que s’acostava tempesta, es van començar a repartir els premis i quan encara no s’havien entregat tots els trofeus, el xàfec que queia ja era considerable. Tot i així, gairebé tothom va aguantar l’aiguat fins al final.

Ara només toca esperar com quedarà la classificació general de Copa Tarragona per saber si en Jordi podrà millorar la tercera posició obtinguda l’any passat.


Text: Jordi Guasch

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona Jordi!! Estàs fet tot un crak! Si no fos pel ditxós genoll...Espero et recuperis ràpidament i enrtenis a tot drap.
Aquesta cursa a Tarragona personalment em porta mal records... aquí va ser on em vaig trencar el genoll!! Buf! sort que això ja és història i em vaig poder recuperar bé.
Ànims i continua aixís! deixant el pabelló espluguí ben alt.
Tavi

Calixto ha dit...

des d'aquell dia el Tavi ja ens fot canya a totes les curses!
ja està fet un Pro!
i Tu guaski molt bé xato mantenint, però has de cuidar-te el genoll per a fer molts més cims i reptes!

Toni