divendres, 20 de març del 2015

Tuc de Molieres per la boca nord i cap deth Horo

Operació Swordfish, o altrament dit tornar a la vall d'Aran per culpa d'un peix! Es una història molt llarga i no vé a compte! Així que a relatar la magnífica i llarga ruta radera de dos retracks i un bulldozer. Les machines!
La idea era fer una ruta per la cara nord i arribar aixi al cim del Molieres doncs ens esperàvem una bona neu primavera...
Aixi doncs deixem el cotxe a 1340m a la boca nord i enfilem la vall del riu Nere fins al fons on la mole de la magnífica Forcanada (Malh des Pois) que veiem  a la foto ens fa de fons.
son 1700m positius de patac i amb prou feines descansos. l'Igor de la velocitat li va sortir volant una ganiveta, que a la baixada vam recuperar en una espècie de trinagle de les Bermudes muntanyenc, on jo també vaig perdre la talonera de la fixació!
Com que fer un sol cim no entra a l'Ideari de tals màquines, com no podia ser d'una altra manera i veient que la forcanada ens quedava a enganyadéus, vam pujar per la via directa al Cap deth Horo.
El camí era una canal amb neu perfecta d'uns 45-50º molt còmoda de pujar. Els artistes es plantejaven  baixar esquiant... I es que clar les canals a mi s'e m'ajusten ... Jordi "el Rodador" dixit! Clar! si les baixa esquiant!
Amb un super paravent els joves i fornits alpinistes esperen al lent retratista! és un cim molt bonic amb molt bones vistes i la companyia exel.lent! Unes autèntiques retracks i bulldozers de la muntanya, però millors companys.
Baixada al coll i remuntar els últims metres fins al cim del mulleres de 3010m que el Jordi i va pujar esquiant. On the rocks! Com és nota que ja feia olor de MAESTRO!
Un moment que vaig poder-los captar sense moviment! ;)
El cim del Molieres a 3010m d'alçada, un dels primers tresmils que vaig pujar, i el primer amb la Gemma, li vam donar records a la super fita que esguarda la cresta de Salenques - Tempestats i avall que fa baixada.
Això sí a partir de 2400 fins a 1340 pràctiques obligades de Telemark a 1 peu, ja que al trinagle de les bermudes on és va escapar la ganiveta de l'Igor, la talonera de la fixació també va fer aigues! i a baixar com es va poder.
Una bona ruta, molt recomanable per a disfrutar de valent la neu primavera.
Encara que la facis en 7h!
Fins una altra!

Text i fotos: Blogger