divendres, 25 d’abril del 2014

Curs d'Aplinisme mutinivell per afrontar el 4000

 Ja hem posat fil a l'agulla per tal d'aprendre una mica més els petits "intringulis" de l'Alpinisme, per tal d'afrontar amb seguretat i ganes el repte de finals d'estiu, El gran paradiso de 4061mt situat al sud dels Alps, a la vall d'Aosta. Així doncs vam fer un curs d'Alpinisme a mida amb el Jordi Solans, un bon amic i monitor de l'Ecam. El curs va ser ràpid i profitòs.
 Ens vam reunir al local social del CAE, el dia 3 d'abril per fer la primera sessió, que era teòrica i que constava d'un parell d'hores per fer un examen de nivell i fer la introduciió al que és la corda, els nusos i  diverses viscicituds que podem trobar a l'alta muntanya. El Joan i el Sisco, concentrats van aprendre de valent.
 Un cop fetes les explicacions del material, vam passar a posar-nos els arnesos i a provar els nusos i les utilitats de l'autorescat en glacera. Els encordaments, les cordades etz... La primera aproximació als nusos i el material. A l'Enric Vives li va quedar clar: A mi doneu-me màquines que facin la feina dels nusos!
 Per fer les pràctiques de medi, necessitàvem neu. Així que cap a Andorra i falta gent i tot el dia a la muntanya! van ser 7h de pràctica en un pendent. Primer vam fer autodetenció amb piolet amb diverses formes de caure. Veureu els videos al final de la crònica del bloc. Després diferents tipus d'ancoratges en roca i neu per tal de fer reunions amb assegurança estàtica. El Xop, com alumne avançat ajudava al Jordi amb el que calia.
En dos grups, vam fer reunions amb piolets, reunions recuperables... Des d'aquesta reunió improvisada amb neu tova i un piolet, vam hissar gent de més avall simulant un rescat en esquerda glacial.
L'Octavi fent memòria dels nusos.
 També vam tenir temps, per fer pràctiques amb lARVA, l'aparell per recerca de victimes perdudes en allaus. No tocava amb el curs, ja que a l'estiu en glacera es més complicat de trobar allaus, però el saber no està mai finat! Sempre s'han de practicar totes les possiblitats. Així doncs, vam enterrar un parell d'aparells d'arva i vam localitazar-los el més ràpid possible amb pala i sonda i els magnifics rescatadors. El sergi semblava que anava a la trufa! Feia unes palades d'autèntic pagès. El Marc utilitzava molt eficaçment l'aparell electrònic.
Acabada la jornada, ens vam encordar tal com aniriem en glacera per practicar le progrès en aquest medi. El Xop va caure en un forat del riu i quasi que hem de fer un rescat! jaja tot va ser una anècdota!

En aquest video, podem veure la detenció amb Piolet un cop has caigut en una rampa de neu o gel. Quines son les maniobres a realitzar. l'Octavi fa fer una gran evolució de la primera a l'ultima caiguda! d'això es tractava.


Per acabar un video del que seria la practica de que el company de cordada et cau en un forat o pendent avall sense avisar, i com que son pràctiques, el que pesa més radere i anar estirant no Gemma? Sorpreses a banda la pubilla del curs va demostrar ser una autèntica Alpinista. Tot i que ja està estrenada als 4000's li feia falta una mica de tècnica alpinistica. Això de fet a tots per tal d'afrontar més i millors reptes de forma segura i ser millors companys de cordada!
ara a esperar un dia per anar a fer algun 3000 al Pirineu carregat de neu abans de buscar l'stage a Gotiz de dos dies per tal d'acumular metres de desnivell i tècnica.
Pels que no vau poder venir al curs i esteu amb ganes d'aprendre, el club de Sarral, fa diversos cursos d'escalada el mes de maig. Poseu-vos en contacte amb el Xop si en voleu fer algun dels tres nivells. Pel que en ocupa a nosaltres el més interessant es el de nivell 3 que es farà l'ultim cap de setmana de maig el del dia 31 que va d'autorescat en paret i escalada artificial.

Salut i fins aviat!


Text: Blogger
Imatges: Toni , Gemma i Marc