dimecres, 7 de gener de 2009

2a Sant Silvestre Montblanquina

Per segon any consecutiu i en un dia en què la gent ja té prou feina a preparar el sopar de fi d’any, el Club Atlètic Montblanc va organitzar la 2ª Sant Silvestre Montblanquina.
Passades les quatre de la tarda ja hi havia congregades a la Plaça de l’Ajuntament més de 100 persones recollint els seus dorsals i disposades a gaudir de l’última tarda de l’any fent esport.
Els organitzadors de la prova van preparar-nos un any més, una cursa de dues voltes en un circuit per dins el poble de 1,5 km. En total 3 km per una d’aquelles curses enganyoses, en què la curta distància i el poc desnivell fan que hom pensi més en una passejada que en una cursa, i que, com després es va demostrar, un cop es dóna el tret de sortida, es converteix en una cursa d’aquelles que anomenem “tonto l’últim”.
Els membres de la SECAE no vam voler faltar a la festa i ens vam presentar a Montblanc amb la il•lusió d’acabar l’any comprovant que encara estem en forma.
Com l’any passat, un barret de Pare Noel proporcionat per l’organització en el moment de recollir el dorsal, diferenciava els participants de la cursa de la resta de gent que estoïcament aguantava el fred.
La sortida fou ràpida i els de la SECAE ens vam col•locar des de bon principi dins dels vint primers. L’inici explosiu de Josep Maria Pijoan (guanyador de la passada edició), tan sols va poder ser seguit pel Joan Mateu (imparable) que tot i la seva joventut, va fer valer el seu físic per impulsar-se cap a les posicions davanteres. A pocs metres, el Toni Morlans descarregava l’energia que encara li quedava sobre la musculatura de les seves cames per mantenir el ritme frenètic dels primers. Al seu darrera, el Carles Asensio marcava un ritme fort i constant que el permetria mantenir-se per sota dels quatre minuts per kilòmetre. I una mica més enrera, el Marc Martí i el Jordi Guasch intentant no perdre el tren de la cursa.
Un esforç titànic final, va deixar cadascú al seu lloc:

1r.- Josep Maria Pijoan --- 09:35
2n.- Joan Mateu (SECAE) --- 10:07

8é.- Toni Morlans (SECAE) --- 11:08

14é.- Carles Asencio (SECAE) --- 11:23

22é.- Marc Martí (SECAE) --- 11:54

25é.- Jordi Guasch (SECAE) – 12:05
També podeu consultar els resultats i veure fotografies a:
http://www.atletisme.com/clubs/montblanc/santsilvestre08B.htm

Al final, molta germanor entre els assistents que a part de participar a la cursa, també van participar en una causa solidària, ja que la totalitat de les inscripcions fou destinada a la Marató de TV3. Tot i així, l’organització es va treure un as de la màniga i a l’arribada ens van oferir menjar i beure per a tots els participants, a part d’obsequiar-nos amb una bossa de regals (samarreta, buf, caramels, etc.). En fi, una altra manera d’acomiadar l’any i desitjar als companys d’afecció un bon any 2009.

Text: Jordi Guasch