dissabte, 28 de març del 2015

Sortida de raquetes de neu al Capcir



Sortim en direcció Puigcerdà pocs minuts abans de les 7 del matí, la Maria, el Josep Mª i el Marc, fem la primera parada a Guardiola de Berguedà on ens trobem 2 companys del Marc, aspirants a monitors d´excursionisme també i disposats a fer un bon dia de pràctiques. Passem el túnel del Cadí i al parador que hi ha just despres ens trobem la resta del grup, en total 19 participants per fer una sortida de raquetes o excursionisme hivernal.


 Passem lo que abans era la frontera direcció Font Romeu i deixem la cruïlla a la dreta fins a la LLagonne, Llenguadoc-Rosselló.ax Girem a la dreta una pista asfaltada amb molta neu als costats cap a l´estció nòrdica del Capcir. La primera intenció era aparcar al Coll de la Llosa i fer una sortida lineal fins al Coll de la Creu, uns 10,5 Km, però l´estat de la carretera ens fa modificar el circuit.

Desde el coll de la Llosa amb els cotxes aparcats, comencem a preparar les raquetes del grup, ja que n´hi ha que es la seva primera vegada amb unes raquetes als peus, en direcció al refugi Coll de Torn uns 6km. Fem la foto de grup i sortim, a pas molt tranquil, el grup s´estira una mica, hi ha temps per tot, fer fotos menjar i beure i sobretot gaudir de moltíssima neu.


El grup s´estira  i alguns es separen força, som pocs que per falta de temps arribem al refugi, la olor de carn a la brasa mentre mengem un entrepà.
Fem camí de tornada cap al Coll de la Llosa, un dia fantàstic amb un grup exemplar



Fotos i Text: Marc