diumenge, 21 de setembre del 2008

Andorra, la Ferrada!

Era dissabte 20 de setembre i una colleta de la Secció Excursionista del CAE vam anar a fer la via ferrada del roc d’Esquers a Andorra. La via comença a la carretera que va a Engolasters i és de dificultat mitjana-alta. 3 horetes de tibada i 1 hora de descens.
El grup érem el Marc, la Mercè, l’Enric, el Jordi, La Gemma i el Toni.
Venint directament de l’Espluga ens vam trobar al peu de via amb l’Enric i el Jordi que van fer el primer tram de via, després van haver de marxar ja que les activitats eren tantes que tenien l’agenda plena!
La via comença força vertical, però petits flanquejos per dins de vegetació fan que la sensació d’altura es vagi trampejant.
Algun passet desplomat i atlètic, trams de grimpada, cadenes, tibades i escales…
I per acabar el millor final! Un pont tibetà amb una cadena als peus que fa que al passar-hi se't glaci la sang! Després del pont la via s’acaba i pots mirar enrere i veure Escaldes amb el bullici de cotxes i gent comprant... Que tranquil que s’està aquí dalt!
El descens es fa per part de la gran ruta del principat (GRP) baixant la vall de Madriu, una de les més boniques d’Andorra.
Un dia complert que va continuar amb l'esport de risc de gastar i es va acabar amb un banyet a Caldea i soparó amb banyador!


Al principi feia bastant de fred!

La Mercè caminant per la paret com l’spiderman

Estrenant la samarreta a la roca

El Marc en un dels últims ressalts amb Escaldes com a teló de fons

La Mercè en un tram molt atlètic marcant musclus


La Gemma molt ben acompanyada travessa el pont tibetà!




I per acabar un video d'un funambulista de pa sucat amb oli!



Text: Toni Morlans
Fotos i video: Toni i Gemma Roselló